Soros: Ţările europene ar trebui să aloce fonduri şi pentru recapitalizarea băncilor

Omul de afaceri american George Soros apreciază că statele europene ar trebui să aloce fonduri şi pentru recapitalizarea băncilor, nu doar pentru credite destinate ţărilor din zona euro afectate de criză, potrivit publicaţiei germane Handelsblatt.

12 afișări
Imaginea articolului Soros: Ţările europene ar trebui să aloce fonduri şi pentru recapitalizarea băncilor

Soros: Ţările europene ar trebui să aloce fonduri şi pentru recapitalizarea băncilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soros consideră, de asemenea, că eforturile politicienilor europeni pentru depăşirea crizei datoriilor care zguduie zona euro sunt predispuse greşelilor.

"Fondurile de ajutor puse la dispoziţie nu trebuie folosite doar pentru a acorda credite statelor, ci şi pentru recapitalizarea sistemului bancar. Aceasta ar reprezenta o utilizare mai eficientă a mijloacelor financiare. Ar fi de preferat să se injecteze capital în bănci cât mai curând posibil, iar acest lucru să se facă la nivel european, decât să fie lăsată fiecare ţară să acţioneze singură", a afirmat omul de afaceri.

El a menţionat, de asemenea, ideea reducerii ratelor dobâzilor la creditele destinate statelor care au nevoie de ajutor.

În prezent, dobânzile percepute Irlandei şi Greciei de partenerii europeni fac imposibilă, pentru aceste state mai slabe, îmbunătăţirea competitivităţii în raport cu ţările mai puternice, situaţie care naşte tensiuni între creditori şi debitori, apreciază Soros.

De asemenea, pe termen lung, există pericolul ca problemele euro să afecteze unitatea politică şi socială a Uniunii Europene, a mai spus Soros.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici