Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul semestru. De unde au venit cei mai mulţi turişti străini

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul semestru cu 4,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar înnoptările au urcat cu 1%, a anunţat joi Institututul Naţional de Statistică (INS).

466 afișări
Imaginea articolului Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul semestru. De unde au venit cei mai mulţi turişti străini

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primul semestru. De unde au venit cei mai mulţi turişti străini (Imagine: Shutterstock)

Astfel, sosirile au însumat 3,34 milioane, iar înnoptările 7,11 milioane.

"Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în semestrul l 2013 77,4% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,6% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din semestrul l 2012. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (81,1% din total turişti străini), iar din aceştia 84,8% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al INS.

Cei mai mulţi turişti străini au venit din Germania (100.044), Italia (83.064) şi Franţa (53.967).

Durata medie a şederii a fost de 2,2 zile la turiştii români şi de 2 zile la cei străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 20,3%, în scădere cu 1 punct procentual.

În luna iunie sosirile au însumat 794.100, în creştere cu 3,4% faţă iunie 2012, iar înnoptările au totalizat 2,05 milioane, în urcare cu 3,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici