Spania se pregăteşte să închidă 27 de companii de stat pentru a reduce cheltuielile

Guvernul spaniol va anunţa, după şedinţa de guvern de vineri, închiderea a 27 de companii administrate de stat, în cadrul unui program de scădere a cheltuielilor publice.

352 afișări
Imaginea articolului Spania se pregăteşte să închidă 27 de companii de stat pentru a reduce cheltuielile

Spania se pregăteşte să închidă 27 de companii de stat, pentru a reduce cheltuielile (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cabinetul vrea de asemenea să iasă din acţionariatul altor opt companii, să înceapă procedurile de lichidare pentru 14 societăţi şi să vândă participaţiile minoritare pe care le deţine la alte 35, a declarat un purtător de cuvânt al Executivului de la Madrid.

Economia spaniolă este probabil în recesiune tehnică în primul trimestru al acestui an, după o contracţie de 0,3% în ultimele trei luni din 2011. Spania bifează astfel cea de-a treia rundă de recesiune în tot atâţia ani.

Guvernul spaniol s-a angajat faţă de Comisia Europeană să încadreze deficitul bugetar de anul viitor în limita de 3% din PIB reglementată la nivelul UE, de la 8,5% din PIB anul trecut.

Astfel, premierul Mariano Rajoy trebuie să găsească economii de aproximativ 60 miliarde euro în doi ani, tăieri care, potrivit economiştilor, vor anula orice şansă de revenire economică pe termen mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici