Spania vrea să ridice vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani

Guvernul Spaniei va propune creşterea vârstei de pensionare la 67 de ani, de la 65 cât este în prezent, pentru ca sistemul de pensii să nu se destabilizeze odată cu îmbătrânirea populaţiei, a anunţat vineri ministerul Muncii de la Madrid.

74 afișări
Imaginea articolului Spania vrea să ridice vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani

Ministrul spaniol al Muncii, Celestino Corbacho (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile spaniole au cerut uniunilor patronale şi sindicatelor să fie de acord cu decizia, care se încadrează în negocierile dintre stat şi mediul privat în legătură cu eficientizarea Spaniei, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Este necesar să ridicăm vârsta de pensionare dacă dorim cu adevărat o garanţie că sistemul de pensii va fi sustenabil peste 25-30 de ani", a declarat în comunicat ministrul spaniol al Muncii, Celestino Corbacho.

Aproape o treime din populaţia Spaniei va avea peste 65 de ani până în 2049, dublu faţă de nivelul actual, potrivit estimărilor guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici