Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare Standard & Poor's a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, reconfirmând şi perspectiva stabilă, se arată într-un comunicat transmis luni de Ministerul Finanţelor.

1322 afișări
Imaginea articolului Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Standard & Poor's confirmă ratingul de ţară al României: BBB-/A-3 cu perspectivă stabilă

Anunţul agenţiei este susţinut de nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creştere economică solidă.

„Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei privind majorarea deficitelor fiscale şi externe ca rezultat al politicii guvernamentale prociclice, în timp ce datoria guvernamentală şi cea externă vor creşte doar treptat în anii următori”, se arată în comunicat.

Agenţia de rating menţionează că factorii care pot conduce la o îmbunătăţire a ratingului de ţară sunt continuarea eforturilor în privinţa consolidării bugetare, o traiectorie descendentă a datoriei guvernamentale nete, implementarea cu succes a procesului de restructurare sau privatizare a întreprinderilor de stat, îmbunătăţirea cadrului de guvernanţă.

Toate acestea pot genera „o creştere macroeconomică stabilă şi predictibilă şi consolidarea finanţelor publice”, precizează Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici