Statele emergente au nevoie de politici bugetare de relansare, spune ministrul francez al Economiei

Statele emergente au nevoie de politici bugetare de relansare pentru a lupta cu criza economică, a declarat ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, care a adăugat că angajamentul liderilor G20 de a asigura FMI mai multe mijloace pentru sprijinirea statelor cel mai afectate este vital.

12 afișări

"Cred că cea mai importantă relansare economică este cea a statelor emergente. Sunt bucuroasă să constat că multe state şi-au unit forţele pentru sporirea mijloacelor prin care Fondul Monetar Internaţional (FMI) poate ajuta primele ţări lovite de criza economică şi pe cele foarte efectate, adică statele în curs de dezvoltare sau cele mai slab dezvoltate", a spus Lagarde pe postul de televiziune Channel Four News.

Oficialul a adăugat că principalele state industrializate ale lumii nu-şi permit un eşec în a ajuta ţările mai puţin dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

În legătură cu modul în care ar trebui stimulată creşterea economică în statele dezvoltate, Lagarde a precizat că ţările europene au deschis calea cu pachetele bugetare de relansare, făcând, totodată "tot ce trebuia făcut" pentru relansarea economiei. Ea a adăugat că programele implementate în Europa au nevoie de timp pentru a-şi produce efectele.

Liderii G20 se vor reuni joi, la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici