Statele lumii riscă să piardă controlul datoriilor din cauza îmbătrânirii populaţiei

Lumea este deja copleşită de povara prea mare al datoriilor, iar din cauza îmbătrânirii populaţiei îndatorarea ţărilor riscă să scape de sub control, a avertizat Andrew Wilson, analist de top la banca americană Goldman Sachs, una dintre cele mai mari din lume.

381 afișări
Imaginea articolului Statele lumii riscă să piardă controlul datoriilor din cauza îmbătrânirii populaţiei

Statele lumii riscă să piardă controlul datoriilor din cauza îmbătrânirii populaţiei (Imagine: Shutterstock)

Cu un nivel “prea ridicat” al datoriilor şi nicio modalitate de a le plăti, sunt necesare “noi moduri de a gândi la nivel strategic” pentru a contracara amplificarea riscurilor pentru economii, a afirmat Wilson, citat de publicaţia britanică The Telegraph.

“Datele demografice din cele mai multe economii mari, inclusive din Statele Unite, Europa şi Japonia, reprezintă o problemă majoră şi ne pun în faţa întrebării cum vom scăpa de uriaşa povară a datoriilor. În condiţiile creşterii rapide a speranţei de viaţă, nu mai avem populaţiile tinere, active, necesare susţinerii unui model economic bazat pe datorie pe care le-am avut în trecut”, a explicat analistul.

Citeşte mai multe despre efectele îmbătrânirii populaţiei pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici