Statele Unite au depăşit criza creată de noul coronavirus

  • Veşti bune pentru Statele Unite. Anunţul creşterii numărului de locuri de muncă aduce creşteri masive pe burse.
  • Nadaq, piaţa bursieră americană pentru companii de tehnologie, a recuperat vineri pierderea cauzată de epidemia COVID-19.
  • Indicele Dow Jones a crescut, vineri, cu 3,1%.
1285 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au depăşit criza creată de noul coronavirus

Statele Unite a depăşit criza creată de noul coronavirus

Scăderea şomajului la 13,3% în Statele Unite a adus creşteri masive pe bursa americană.

Nasdaq, bursa electronică de la New York, a recuperat toată pierderea cauzată de criza Covid-19.

În timpul sesiunii de ieri, Nasdaq a atins maximul istoric şi a raportat o creştere de 2%. Asta după ce între 20 februarie şi 23 martie, indicele a pierdut peste 30% din valoarea sa.

Şi Dow Jones a înregistrat un avans de 3,1%. Iar S&P 500, indicele care integrează cele mai mari 500 companii de pe Wall Street, s-a apreciat cu 2,6%, potrivit presei internaţionale.

„Odată ce economiile repornesc, bursele încearcă să înglobeze cât mai mult în preţurile lor această revenire. Piaţa americană, pentru că beneficiază, printre altele, şi de nişte tipăriri de bani fără precedent, normal că este cea care dă tonul acestor creşteri ”, a apreciat Mihai Chişu, broker.

„Cam toate momentele de căderi importante ale burselor au fost precedate de nişte momente de revenire, de momente de optimism temporar care la un moment dat s-a prăbuşit”, a fost interpretarea economistului Aurelian Dochia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici