Statul a înfiinţat firma care preia participaţiile minoritare ale Electrica la mai multe companii

Departamentul pentru Energie a înfiinţat Societatea de Admnistrare a Participaţiunilor în Energie (SAPE) care cuprinde participaţiile minoritare ale Electrica SA în mai multe firme cu acţionari majoritari privaţi, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

340 afișări
Imaginea articolului Statul a înfiinţat firma care preia participaţiile minoritare ale Electrica la mai multe companii

Statul a înfiinţat firma care preia participaţiile minoritare ale Electrica la mai multe companii (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Societatea a fost înregistrată la Registrul Comerţului în această lună", a spus Nicolescu.

SAPE a fost creată prin divizarea parţială a Electrica SA, urmând ca, după finalizarea divizării, compania să vândă, prin ofertă publică de majorare a capitalului un pachet de acţiuni nou-emise.

Pe lista participaţiilor minoritare care urmează să fie transferate au fost incluse toate acţiunile deţinute de Electrica la Enel Energie Muntenia, Enel Distribuţie Muntenia, Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea, Enel Energie, E.ON Moldova Distribuţie, E.ON Energie România, Electrica Soluziona, Bursa Română de Mărfuri şi Hidro Tarniţa.

Noua societate va prelua şi drepturile şi obligaţiile Electrica Bucureşti rezultate din contractele de privatizare la Electrica Muntenia Sud, Electrica Moldova, Electrica Dobrogea, Electrica Banat şi Electrica Oltenia.

Pentru listare la Bursa de Valori Bucureşti, Electrica SA a decis să vândă un pachet de acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social, titluri emise în cadrul unei majorări de capital, prin această ofertă statul vizând cedarea pachetului majoritar de acţiuni către investitori privaţi.

"Electrica nu are datorii şi are perspective foarte bune pentru anii următori. (...) Privatizarea merge înainte, conform strategiei aprobate de Guvern", a afirmat Nicolescu.

Electrica are o arie de acoperire naţională, deservind aproximativ 3,5 milioane de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici