Statul ar putea obţine între 68 şi 90 milioane de euro prin vânzarea a 15% din acţiunile Transgaz

Oferta prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Transgaz va fi lansată la un preţ minim de 171 lei/titlu şi un maxim de 230 lei/titlu, astfel că statul ar putea încasa între aproximativ 300 milioane lei (68 milioane euro) şi 400 milioane lei (90 milioane euro) pentru pachetul respectiv.

212 afișări
Imaginea articolului Statul ar putea obţine între 68 şi 90 milioane de euro prin vânzarea a 15% din acţiunile Transgaz

Statul ar putea obţine între 68 şi 90 milioane de euro prin vânzarea a 15% din acţiunile Transgaz (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Oferta va dura 9 zile lucrătoare, urmând să înceapă joi, 4 aprilie, şi să se încheie pe 16 aprilie.

Preţul minim din oferta secundară de vânzare este cu 19,9% sub cotaţia bursieră de marţi, de 213,5 lei/acţiune, în timp ce preţul maxim este cu 7,7% peste cea mai recentă valoare de la BVB.

Raportat la preţul din oferta publică iniţială derulată de Transgaz la finele anului 2007 pentru listare, de 191,92 lei/acţiune, preţul minim din oferta secundară este mai mare cu 10,9%, iar preţul maxim cu 19,8%.

Titlurile companiei au fost oprite miercuri de la tranzacţionare, în aşteptarea deciziei Guvernului cu privire la intervalul de preţ la care se va derula oferta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici