Statul nu trebuie să finanţeze construcţia de locuinţe, vor fi parteneriate public-private

Statul nu ar trebui să mai aloce fonduri pentru construcţia de locuinţe, iar Ministerul Dezvoltării lucrează la un proiect de act normativ pentru reglementarea unui sistem de tip parteneriat public-privat între constructori, primării şi bănci, a declarat, joi, Gheorghe Popescu, director în minister.

56 afișări
Imaginea articolului Statul nu trebuie să finanţeze construcţia de locuinţe, vor fi parteneriate public-private

Statul nu trebuie să finanţeze construcţia de locuinţe, vor fi parteneriate public-private (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

"Nicăieri în lume guvernul nu mai construieşte locuinţe", a afirmat Gheorghe Popescu, fost şef al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

El a adăugat că finanţarea construcţiei de locuinţe de la bugetul de stat nu rezolvă problemele legate de locuire din România.

Popescu a spus că Ministerul Dezvoltării lucrează la un proiect de act normativ care vizează înfiinţarea unor "entităţi" formate din constructori, primării şi bănci, sistemul urmând să funcţioneze la nivelul întregii ţări şi să devină funcţional în 2010.

El a spus că statul ar urma să subvenţioneze unele dobânzi la credite şi să pună la dispoziţie terenuri pentru realizarea locuinţelor.

Întrebat dacă implementarea acestui sistem ar putea conduce la desfiinţarea ANL sau a unora dintre programele derulate de agenţie, Popescu a spus că nu are informaţii şi că o decizie în acest sens ar putea fi luată "la un nivel mai înalt".

"S-ar putea ca ANL să intre într-o entitate pe zona Bucureştiului", a spus Popescu.

El a reiterat că în acest an vor fi date în folosinţă peste 6.000 de locuinţe, din care 3.400 construite prin ANL, 1.400 de locuinţe sociale şi 1.300 de unităţi pentru chiriaşii din casele naţionalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici