Steinmeier: Investitorii germani apreciază România, mai sunt deficienţe privind transparenţa

Ministrul Frank-Walter Steinmeier a declarat, luni, că investitorii din ţara sa apreciază România, dar mai sunt probleme în ceea ce priveşte transparenţa şi securitatea juridică, subliniind că a încurajat Guvernul român să continue reformele pentru rezolvarea acestor deficienţe.

145 afișări
Imaginea articolului Steinmeier: Investitorii germani apreciază România, mai sunt deficienţe privind transparenţa

Steinmeier: Investitorii germani apreciază România, mai sunt deficienţe privind transparenţa (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Investitorii germani apreciază România (....) Acolo unde mai probleme, în discuţiile cu premierul am abordat chestiunea deficienţelor în ceea ce priveşte securitatea juridică şi transparenţa şi am profitat de ocazie pentru a încuraja Guvernul să continue reformele pentru a rezolva aceste deficienţe", a precizat, luni, la Bucureşti, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

El a menţionat, în acest context, faptul că o importantă companie germană Deutsche Bahn a decis să-şi extindă afacerile în România.

La rândul său, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a punctat faptul că Germania rămâne primul partener comercial României, cu schimburi anul trecut de aproximativ 20 de miliarde de euro.

"De asemenea, Germania rămâne cel de-al treilea investitor în România şi din discuţiile pe care le-am avut astăzi a reieşit potenţialul semnificativ de consolidare a cooperării economice, inclusiv în ceea ce priveşte investiţiile", a spus Aurescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici