Stizo vrea să vândă acţiunile de la mai multe firme, printre care Arcom, controlată de Gigi Becali

Compania de construcţii Stizo Bucureşti vrea să vândă participaţiile deţinute la mai multe firme, printre care Arcom, controlată de omul de afaceri Gigi Becali, unele dintre acestea fiind considerate investiţii nefuncţionale pentru că nu au obţinut profit şi nu au acordat dividende în ultimii ani.

131 afișări
Imaginea articolului Stizo vrea să vândă acţiunile de la mai multe firme, printre care Arcom, controlată de Gigi Becali

Stizo vrea să vândă acţiunile de la mai multe firme, printre care Arcom, controlată de Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Stizo vrea să vândă acţiunile deţinute la Arcom, Arcom Internaţional, ABC Asigurări Reasigurări, Stizo Dobrogea şi FIMT, operaţiune aprobată de acţionari la sfârşitul anului trecut, conform unui anunţ al companiei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Stizo deţine 0,22% din capitalul Arcom.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele CA al Stizo, Dan Ene, a afirmat că unele dintre aceste firme nu au obţinut profit în ultimii ani sau nu au acordat dividende, reprezentând astfel "investiţii care nu funcţionează".

Acţionarii Stizo, mai multe persoane fizice, au hotărât în octombrie 2009 şi vânzarea acţiunilor deţinute la o altă firmă, Stizolyth, la valoarea nominală, de 344 lei/ unitate, decizia fiind concretizată ulterior prin cedarea a 100 din cele 150 de titluri, potrivit lui Ene.

Stizo a vândut grupului francez Vinci, în 2008, opt firme din domeniul construcţiilor, preluate prin intermediul companiei G+H Montage Stizo. Firmele care au făcut obiectul tranzacţiei sunt sunt Stizo Nuclear, Stizo Teleorman, Stizo T.H.I, Stizo Vest, Stizocon, Stizovil, Trustul de lucrări speciale Piteşti şi Stizo Industrial Services.

G+H Montage Stizo deţine şi circa 5% din capitalul Stizo SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici