Strauss-Kahn: Discuţiile dintre membrii FMI privind repartizarea puterii sunt dure

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat vineri că discuţiile între statele membre privind repartizarea puterii în instituţia financiară şi nivelul ratelor de schimb valutar sunt dure.

25 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: Discuţiile dintre membrii FMI privind repartizarea puterii sunt dure

Strauss-Kahn: Discuţiile dintre membrii FMI privind repartizarea puterii sunt dure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este un secret că discuţiile sunt dure între statele membre", a afirmat Strauss-Kahn într-un discurs în faţa sesiunii plenare anuale a FMI.

Statele membre ale FMI trebuie să ajungă rapid la un acord asupra a două probleme de organizare a instituţiei.

Prin revizuirea cotelor, discutată de peste un an, urmează să se stabilească ce contribuţii trebuie să aibă fiecare din cele 187 de state membre, respectiv dreptul de vot care le revine. Termenul limită este stabilit pentru sfârşitul lunii ianuarie.

Cealaltă problemă, care trebuie rezolvată până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a se evita o criză, este repartizarea posturilor din consiliul director al FMI, unde Statele Unite şi ţările emergente consideră că europenii sunt reprezentaţi excesiv.

Strauss-Kahn, care a avertizat anterior că planează "un război al valutelor", a cerut din nou ţărilor emergente să facă eforturi pentru a participa la reechilibrarea economiei mondiale prin aprecierea monedelor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici