Strauss-Kahn: Ieşirea din criza economică este complicată de apariţia riscului deflaţiei

Ieşirea din criza economică este complicată de apariţia riscului deflaţiei, a declarat şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, în publicaţia spaniolă El Pais, preluată de AFP.

4 afișări

"Pe termen scurt, principalul risc este deflaţia, un element care nu a apărut de mult timp. Dacă ne vom confrunta cu adevărat cu un asemenea scenariu, atât recesiunea, cât şi revenirea ulterioară vor fi mai complicate. În mod paradoxal, odată criza terminată, ne-am putea confrunta din nou cu riscul inflaţiei, din cauza măsurilor actuale de asigurare a lichidităţilor", a afirmat Strauss-Kahn.

Deflaţia, definită ca scăderea prelungită a preţurilor, este considerată nefastă pentru economie.

FMI a estimat, la mijlocul lunii martie, că există un risc ridicat al apariţiei deflaţiei în SUA şi Japonia, dar mai puternic în Europa.

Spania a înregistrat în martie, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, inflaţie negativă pentru prima dată de la implementarea sistemului de monitorizare a preţurilor, în 1961.

În Irlanda, preţurile au scăzut în ianuarie şi februarie.

Cele mai ameninţate state europene de apariţia deflaţiei sunt Marea Britanie, Irlanda şi Spania, potrivit Standard & Poor's.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici