Strauss-Kahn: România are o situaţie fiscală grea, dar lucrurile arată mai bine la politica monetară

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat, marţi, la Bucureşti, că România are o situaţie fiscală grea, care va fi îmbunătăţită, dar o politică monetară de care este mulţumit, iar criza nu va fi depăşită până când rata şomajului nu va începe să scadă.

92 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: România are o situaţie fiscală grea, dar lucrurile arată mai bine la politica monetară

Strauss-Kahn: România are o situaţie fiscală grea, dar lucrurile arată mai bine la politica monetară (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe partea fiscală situaţia este grea, dar cred că va fi îmbunătăţită. Lucrurile arată mai bine în ceea ce priveşte politica monetară. Asta nu înseamnă că actuala criză a trecut", a spus Strauss-Kahn, într-o conferinţă de presă, la închierea vizitei în România.

Şeful FMI a precizat că deşi recuperarea economică a început şi România ar putea avea o creştere economică rezonabilă în acest an, nu va însemna neapărat ieşirea din criză.

"Şomajul va continua să crească pentru câteva luni de acum încolo şi, până când acesta nu va începe să scadă, nu putem spune că s-a încheiat criza", a spus Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn a făcut o vizită de o zi în România, în cadrul unui turneu în Europa.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici