Stroe: Unitatea de implementare a autostrăzii Ploieşti-Braşov, operaţionalizată până în ianuarie 2018

Ministrul Transporturilor a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că, în cazul autostrăzii Ploieşti-Braşov, unitatea de implementare a proiectului va fi operaţionalizată şi în stare de funcţiune până pe 15 ianuarie 2018.

367 afișări
Imaginea articolului Stroe: Unitatea de implementare a autostrăzii Ploieşti-Braşov, operaţionalizată până în ianuarie 2018

Stroe: Unitatea de implementare a autostrăzii Ploieşti-Braşov, operaţionalizată până în ianuarie 2018

”La Ministerul Transporturilor s-a efectuat o foaie de parcurs foarte concretă, un plan de măsuri şi termene care v-a fost prezentat. Azi vă supunem aprobării memorandumul pentru împrumutul de 35 de milioane de euro, care, în principal, este alocat efectuării de analize, studii geotehnice, topografice, exproprieri etc, documentaţii tehnico-economice. Vreau să informez că cel târziu la data de 15 ianuarie unitatea de implementare a proiectului va fi operaţionalizată şi în stare de funcţiune”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la începutul şedinţei de guvern.

Discursul ministrului Transporturilor l-a determinat pe premierul Mihai Tudose să reacţioneze: ”Aşa să vă dea Dumnezeu să fie!”.

Ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern din 18 octombrie, că Banca Mondială a fost de acord să gestioneze împreună cu autorităţile române construirea autostrăzii Ploieşti-Braşov. ”În urma discuţiilor purtate în ultimele şase luni, am reuşit să convingem Banca Mondială să ne acorde sprijinul şi să gestionăm împreună proiectul de autostradă Ploieşti-Braşov”, a declarat Marius Nica.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, pe 31 octombrie, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Băncii Mondiale care i-a adus la cunoştinţă că instituţia financiară a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.

Delegaţia Băncii Mondiale a fost condusă de către Tatiana Proskuriakova, manager de ţară, care l-a informat pe premierul Tudose de decizia luată de către BM. ”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici