STUDIU: Care este bugetul românilor pentru cadourile de Moş Nicolae - INFOGRAFICE

Orăşenii vor aloca un buget mediu de 310 lei pentru cadourile pe care le vor oferi de Sfântul Nicolae, iar 90% dintre respondenţi au anunţat că vor achiziţiona diferite produse pentru această sărbătoare, potrivit unui studiu realizat de Mednet Marketin Research Center.

1061 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Care este bugetul românilor pentru cadourile de Moş Nicolae - INFOGRAFICE

Buget de peste 300 de lei pentru cadourile de Moş Nicolae - STUDIU (Imagine: Shutterstcok/Mediafax Foto)

93,2% dintre respondenţii din oraşele cu sub 100.000 de locuitori au anunţat că vor achiziţiona cadouri, în timp ce în oraşele mari, doar 87,7% o vor face.

Anul trecut, mai puţin de 80% dintre locuitorii oraşelor mari îşi exprimau intenţia de a cumpăra cadouri de Moş Nicolae.

În ceea ce priveşte cadourile oferite, acestea vor fi multe şi diversificate, însă cele mai multe vor fi dulciurile, peste 80% dintre orăşeni declarând că intenţionează să le cumpere pentru a le oferi celor dragi.

În topul preferinţelor de cumpărături rămân jucăriile, dar şi articolele de îmbrăcăminte/încălţăminte, cosmeticele/parfumurile şi fructele.

De asemenea, peste 12% dintre orăşeni intenţionează să ofere cadou de Moş Nicolae un smartphone sau o tabletă.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 800 de persoane la nivel naţional urban (oraşe mici - sub 30.000 locuitori, oraşe mijlocii - 30.000-100.000 locuitori, oraşe mari - peste 100.000 locuitori) în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015.

Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici