STUDIU: Coca Cola - valoare adăugată în economie de 446 mil. euro şi 17.500 de locuri de muncă

Un studiu realizat cu sprijinul companiei Coca Cola analizează impactul activităţii societăţii asupra economiei româneşti, generând anual valoare adăugată de 446 de milioane de euro, 17.500 de locuri de muncă şi 204 milioane de euro impozite plătite bugetului de stat.

660 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Coca Cola - valoare adăugată în economie de 446 mil. euro şi 17.500 de locuri de muncă

STUDIU: Coca Cola - valoare adăugată în economie de 446 mil. euro şi 17.500 de locuri de muncă

Studiul realizat sub coordonarea profesorului de la Universitatea Georgetown Ethan B. Kapstein a analizat datele aferente anului fiscal 2010, ajungând la concluzia că la o valoare adăugată directă de 48 de milioane de euro, realizată de cele două companii din România - Coca-Cola România şi Coca-Cola HBC România - este generată în economie în mod direct sau indirect o valoare adăugată de 446 de milioane de euro(0,37% din PIB).

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul impozitelor plătite statului anual de 19 milioane de euro, care antrenează plata a 204 milioane de euro taxe la bugetele publice (0,57% din veniturile publice fiscale).

În plus, cei 1.800 de angajaţi ai companiilor Coca Cola ajung să genereze circa 17.500 de locuri de muncă în mod indirect.

Directorul general Coca Cola Hellenic pentru România, Stephane Batoux, a explicat că rezultatul studiului arată faptul că "fiecare euro valoare adăugată produsă de Coca Cola generează alţi 8 euro în restul economiei naţionale".

"Fiecărui euro în impozite plătit de Coca-Cola i se alătură alţi 10 euro din restul economiei în beneficiul bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetelor de asigurări sociale. Fiecare loc de muncă de la Coca Cola generează indirect alte 9 slujbe în restul economiei", a susţinut Batoux.

De asemenea, directorul de operaţiuni pentru Coca-Cola România, Evguenia Stoichkova, a precizat că impactului pozitiv asupra economiei pe care îl are compania se adaugă proiectele de responsabilitate socială ale companiei, atât în ceea ce priveşte protecţia mediului, precum "Green Danube", dar şi o serie de proiecte derulate în domeniul educaţional, cu circa 400 de şcoli din România.

Valoare totală anuală pe care compania o foloseşte pentru proiectele de responsabilitate socială ajunge la peste 1 milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici