Studiu: Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji

283 afișări
Imaginea articolului Studiu: Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji

Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji şi puţin peste 14% ţin o evidenţă scrisă şi atentă a cheltuielilor.

Aproape 40% dintre ei susţin că veniturile curente sunt suficiente cât să le asigure un trai decent, fără să-şi permită lucruri mai scumpe, conform unui studiu Novel Research.

Potrivit studiului, aproape un sfert din respondenţi au arătat că banii pe care îi câştigă le asigură strictul necesar.

De asemenea, peste o cincime din populaţie nu foloseşte în prezent niciun fel de produs financiar, 29,3% deţin un cont bancar şi doar 17% au un cont de economii.

Studiul mai relevă şi faptul că aproape două treimi dintre români nu au în plan să acceseze vreun tip de produs financiar în viitorul apropiat, iar 13,9% vor să recurgă la un împrumut pentru nevoi personale.

În studiu se mai arată că aproape jumătate dintre români sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimţi major asupra vieţii lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul.

Totodată, se menţionează că peste trei sferturi dintre români – 77,1%, spun că au gând să poarte mască în interior şi în următoarele 6 luni, iar 70,3% declară că vor evita spaţiile publice aglomerate în acelaşi interval de timp.

Puţin sub 60% spun chiar că ar fi de acord să treacă prin aceleaşi restricţii dacă s-ar produce o pandemie similar sau ar avea loc un al 2-lea val de coronavirus.

Studiul Novel Research a fost realizat în perioada 15-22 iulie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1003 persoane.

Marja de eroare este plus/minus 3%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici