Studiu: Doar un român din trei a reuşit să economisească pentru pensii în 2019

Doar un român din trei cu vârste între 25 şi 55 de ani a reuşit să economisească pentru vârsta pensionării în 2019, potrivit unui studiu prezentat miercuri Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

2690 afișări
Imaginea articolului Studiu: Doar un român din trei a reuşit să economisească pentru pensii în 2019

Studiu: Doar un român din trei a reuşit să economisească pentru pensii în 2019

Circa 60% dintre cei întrebaţi nu reuşesc să economisească nimic, deşi ventirile au crescut, arată studiul.

Procentul celor care nu reuşesc să economisească a crescut în 2019 la 60% faţă de anul precedent, când era de 51%.

Doar 34% dintre cei intervievaţi au spus că economisesc cu regularitate o parte din venit, pondere în scădere faţă de 2018, când numărul acestora se ridica la 45%.

Aproximativ 41% dintre români cunosc faptul că pot contribui individual la Pilonul III de pensii, în timp ce doar 18% ştiu că această contribuţie poate fi realizată de către angajator.

Doar 3% dintre participanţii la sondaj contribuiau în 2019 la Pilonul III şi doar 1% au răspuns că sunt siguri că vor contribui în viitor. O marjă de 7% dintre persoanele itervievate iau în considerare această contribuţie, un nivel mai mic faţă de cei care au răspuns că în mod sigur nu vor contribui (10%).

„Dacă începi cu o sumă la 25 de ani vei obţine o sumă dublă în comparaţie cu cea obţinută dacă începi să economiseşti la 35 de ani. Diferenţa este de la singur la dublu”, a declarat Radu Crăciun, preşedinte APAPR.

Încrederea românilor în pensiile publice a scăzut în 2019 la 50% faţă de 56% în 2018. Pensiile private se bucură de încredere multă şi foarte multă din partea a 45% dintre participanţii la studiu.

Deşi veniturile vor scădea cu peste 50% în timpul pensionării, tinerii se aşteaptă să ducă un trai mai bun la pensie decât în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici