STUDIU: În lunile de vară, românii au cumpărat cu 30% mai multe roviniete decât în restul anului

În lunile de vară, românii au cumpărat de la terminalele de tip self-service, cu până la 30% mai multe roviniete decât în restul lunilor din an, august fiind luna cu cele mai multe roviniete vândute pentru autoturisme, peste 45.000 , arată un studiu transmis joi de SelfPay.

81 afișări
Imaginea articolului STUDIU: În lunile de vară, românii au cumpărat cu 30% mai multe roviniete decât în restul anului

STUDIU: În lunile de vară, românii au cumpărat cu 30% mai multe roviniete decât în restul anului

Rovinietele pentru autoturisme au cea mai mare pondere în totalul vinietelor comercializate prin staţiile de plată, 257.000, restul de 104.000 fiind roviniete pentru transport marfă şi microbuze, conform analizei realizate de companie pentru primele 8 luni ale anului.

În primele 8 luni din 2018, cele mai vândute roviniete prin staţiile de plată sunt cele cu valabilitate de 7 zile pentru autoturisme - 188.000, faţă de 160.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe locul doi în clasamentul celor mai bine vândute se află rovinietele de 12 zile, fiind urmate de cele de 30 de zile, respectiv 90 de zile.

„Luna august 2018 este cea mai bună lună din acest an, cu peste 45.000 de viniete pentru autoturisme, în comparaţie cu cele 37.000 vândute în aceeaşi lună a anului trecut, în creştere cu 22%”, arată SelfPay.

De asemenea, raportul arată că 7% din totalul tranzacţiilor înregistrate la terminalele de plată SelfPay, au fost în primele 8 luni ale anului 2018 pentru achiziţionarea de roviniete, spre deosebire de anul 2017, când 6,3% din tranzacţii au fost înregistrate pentru acest tip de taxă. Românii preferă astfel să îşi achite rovinietele la terminalele de plată, eventual o dată cu alte tranzacţii efectuate şi să evite cozile de la benzinării sau alte locuri de plată.

În primele opt luni din 2018, numărul de roviniete vândute prin intermediul staţiilor de plată SelfPay a ajuns la 361.000, în creştere cu 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici