Studiu: Pentru prima dată, numărul chinezilor bogaţi a depăşit numărul americanilor înstăriţi

Numărul chinezilor bogaţi a depăşit numărul americanilor înstăriţi pentru prima dată, în timp ce în ambele ţări continuă să apară noi milionari, arată un studiu realizat de Credit Suisse.

206 afișări
Imaginea articolului Studiu: Pentru prima dată, numărul chinezilor bogaţi a depăşit numărul americanilor înstăriţi

Studiul anual asupra averilor, realizat de banca elveţiană şi publicat luni arată că 100 de milioane de chinezi se situează, la jumătatea acestui an, în topul milionarilor lumii (ce reprezintă 10% din populaţia globului), faţă de 99 de milioane de americani.

„În ciuda tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China în ultimele 12 luni, ambele ţări au rezultate puternice în formarea de averi, contribuind cu 3.800 de miliarde de dolari, repsectiv 1.900 de miliarde de dolari”, a declarat Nannette Hechler-Fayd'herbe, şefa diviziei de economie şi cercetare la Credit Suisse.

Numărul milionarilor din înreaga lume a crescut cu 1,1 milioane, la 46,8 milioane de persoane, care deţin în total 158.300 de miliarde de dolari în active nete, 44% din totalul global, constată studiul.

Statele Unite vin cu mai mult de jumătate din acest număr - 675.000 de noi milionari.

O scădere a averii medii în Australia - în mare parte datorită cursului de schimb - a dus la dispariţia a 124.000 de milionari, în timp ce Marea Britanie a pierdut 27.000 iar Turcia 24.000.

Raportul estimează că 55.920 de adulţi au averi de cel puţin 100 de milioane de dolari, iar 4.830 au active nete de peste 500 de milioane de dolari.

Se estimează că averea globală - care a crescut cu 2,6% în ultimul an - va creşte cu 27% în următorii cinci ani la 459.000 de miliarde de dolari până în 2024. Numărul milionarilor va creşte, de asemenea, în această perioadă până la aproape 63 de milioane.

Restul de 90% din populaţia lumii deţine 18% din averea globală, comparativ cu 11% în 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici