Studiu: Vehiculele autonome, excelente pentru şoferii agresivi in trafic, cu condiţia să rămână pe pilot automat

Potrivit unui studiu realizat de London School of Economics şi producătorul de anvelope Goodyear, vehiculele fără şofer sunt victime sigure pentru şoferii agresivi în trafic, care sunt tentaţi să exploateze modul în care sistemele computerizate sunt setate pentru condus cât mai prudent.

1346 afișări
Imaginea articolului Studiu: Vehiculele autonome, excelente pentru şoferii agresivi in trafic, cu condiţia să rămână pe pilot automat

Studiu: Vehiculele autonome, excelente pentru şoferii agresivi in trafic, cu condiţia să rămână pe pilot automat

Cu toţii ştim ce se întâmplă cu şoferii începători care conduc mai încet şi prudent în traficul urban. Uşor identificaţi după semnul (!) montat pe parbriz, aceştia sunt deseori claxonaţi, înghesuiţi în trafic şi depăşiţi agresiv, sau ignoraţi când vine vorba de acordarea priorităţii, scrie Go4it.

Aparent, acelaşi tratament este aplicat şi vehiculelor autonome, percepute de ceilalţi participanţi la trafic drept oponentul care cedează primul în faţa manevrelor agresive.

Vestea bună este că acest val de „agresiuni” la adresa vehiculelor autonome probabil nu va dura prea mult, fiind doar o chestiune de timp până ce avantajele vehiculelor fără şofer privind siguranţa şi confortul în trafic, vor determina autorităţile să descurajeze şi în cele din urmă să interzică şofatul tradiţional.

Sursa: http://bit.ly/2dqd24F

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici