Studiul care arată că 36% dintre firme au întrerupt activitatea şi încă un sfert iau în calcul somajul tehnic

  • 36% dintre respodenţi au întrerupt activitatea parţial sau total
  • Aproape 30% dintre companii intenţionează să apeleze la şomajul tehnic
  • Doar 11 % dintre respondenţi iau în calcul concedierile
434 afișări
Imaginea articolului Studiul care arată că 36% dintre firme au întrerupt activitatea şi încă un sfert iau în calcul somajul tehnic

Sursa foto: Profimedia

Un studiu recent arată ce impact a avut COVID-19 asupra companiilor din România. Peste o treime dintre respondeţi au întrerupt activitatea parţial sau total şi aproape 30% dintre firme intenţionează să apeleze la şomaj tehnic.

Dintre companiile care vor aplica OUG 30/2020, pentru obţinerea şomajului tehnic, mai mult de jumătate o vor face pentru peste 75% din angajaţi.

Jumătate dintre noii angajaţi, care vor beneficia de şomajul tehnic, au un salariu mai mare decât plafonul legal.

Alte măsuri de control luate în considerare de firme sunt: încurajarea concediului de odihnă, reducerea sau oprirea programelor de tranding, reducerea costurilor salariale şi reducerea programului de muncă. Doar 11 % dintre respondenţi iau în calcul concedierile.

Schimbarea cadrului legal cu privire la flexibilizarea programului de muncă ar fi de cel mai mare interes pentru companii.

Studiul a fost realizat în perioada 23-26 martie de către PwC şi au participat 91 de compani din toate domeniile precum IT, HORECA, farmaceutic, asigurări, servicii financiare şi altele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici