SUA, aproape de un acord comercial cu China, în timp ce sprijină protestatarii din Hong Kong

Preşedintele Donlad Trump a declarat, marţi, că SUA şi China sunt aproape de a ajunge la un acord în ceea ce priveşte războiul tarifar dintre cele două mari economii globale, însă şeful statului american şi-a declarat, totdată, sprijinul faţă de protestatarii din Hong Kong, transmite Reuters.

384 afișări
Imaginea articolului SUA, aproape de un acord comercial cu China, în timp ce sprijină protestatarii din Hong Kong

SUA, aproape de un acord comercial cu China, în timp ce sprijină protestatarii din Hong Kong

Potrivit sursei citate, preşedintele american a susţinut că Washingtonul se află "în ultimele momente" ale eforturilor depuse în vederea stabilirii unui acord comercial cu Beijing.

Totodată, Trump a menţionat că protestele din Hong Kong reprezintă un punct dureros pentru Beijing.

Comentariile lui Trump au fost făcute alături de anunţarea datelor economice pentru Statele Unite, care au indicat o a patra contracţie lunară în ceea ce priveşte încrederea consumatorilor şi o scădere neaşteptată a vânzărilor de locuinţe noi, în luna octombrie.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu şase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici