SUA ar putea suprataxa călătorii din Canada şi Mexic care sosesc în porturi şi aeroporturi americane

Statele Unite ar putea suprataxa cu 5,5 dolari fiecare călător din Canada şi Mexic care soseşte într-un port sau aeroport american, după ce SUA şi Columbia au încheiat un acord de liber schimb care va duce la declinul veniturilor bugetare, potrivit Wall Street Journal.

222 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea suprataxa călătorii din Canada şi Mexic care sosesc în porturi şi aeroporturi americane

SUA ar putea suprataxa călătorii din Canada şi Mexic care sosesc în porturi şi aeroporturi americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura, care a fost propusă în Congres de o comisie, ar putea genera venituri de 553 milioane de dolari până în 2016.

Canda şi SUA sunt parteneri comerciali ai SUA prin Acordul de Liber Schimb din America de Nord (North American Free Trade Agreement - NAFTA). Canada este cel mai mare partener comercial al SUA, cu schimburi anuale de circa 500 de miliarde de dolari.

"SUA trebuie să ştie că cei mai importanţi clienţi ai săi nu sunt mulţumiţi. Deschiderea de noi pieţe pentru produsele americane este lăudabilă, dar povara nu trebuie aruncată asupra partenerilor din NAFTA", a spus Jayson Myers, preşedinte al organizaţiei exportatorilor din Ottawa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din Canada a cerut Congresului să regândească planurile. Canada şi Columbia au negociat, de asemenea, un acord de liber schimb, care va intra în vigoare de luna următoare.

Aceasta nu este prima dată când SUA analizează introducerea unei taxe pentru călătorii din Canada şi Mexic. Casa Albă a propus o astfel de măsură în proiectul de buget pentru 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici