SUA: Inflaţia a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani. Cum se poziţionează România

America intră într-o nouă eră confruntându-se pentru prima dată după mai bine de un deceniu cu o creştere majoră a inflaţiei.

1519 afișări
Imaginea articolului SUA: Inflaţia a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani. Cum se poziţionează România

Sursa foto: profimedia

Potrivit Ziarului Financiar, creşterea preţurilor a fost în iunie 2021 peste toate aşteptările: faţă de mai, inflaţia a crescut cu 0,9%, iar faţă de iunie 2020, creşterea a fost de 5,4%.

La începutul anului niciun economist nu prevedea o creştere atât de rapidă a inflaţiei, în condiţiile în care timp de un deceniu economia americană s-a luptat cu scăderea preţurilor.

FED - Banca Centrală a SUA consideră că această creştere a inflaţiei din ultimele luni este tranzitorie, iar în a doua parte a anului creşterea se va domoli.

Toată lumea vestică se confruntă acum cu creşterea preţurilor mai ales după revenirea economiilor din perioada în care au fost închise.

În Europa, inflaţia a depăşit 2%, dar încă nu s-a ajuns la nivelul de peste 5% din SUA.

În Romania, inflaţia a crescut la 3,94% în iunie 2021 faţă de iunie 2020, iar analiştii se aşteaptă la o inflaţie de aproape 5% spre finalul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici