SUA pierde locuri de muncă pentru prima dată din aprilie: 140.000 de persoane şi-au pierdut jobul

Economia SUA a pierdut locuri de muncă luna trecută, pentru prima dată din aprilie, în condiţiile creşterii cazurilor de coronavirus, cu efecte negative, relatează BBC.

470 afișări
Imaginea articolului SUA pierde locuri de muncă pentru prima dată din aprilie: 140.000 de persoane şi-au pierdut jobul

SUA pierde locuri de muncă pentru prima dată din aprilie: 140.000 de persoane şi-au pierdut jobul

Angajatorii au pierdut 140.000 de locuri de muncă, lăsând rata şomajului neschimbată la 6,7%. Restaurantele şi barurile sunt cele mai afectate, deoarece noile restricţii şi vremea rece au afectat entuziasmul pentru masa în aer liber.

Cifrele sunt un ultim semn că redresarea economică fragilă rămâne în pericol.

SUA a recâştigat aproximativ jumătate din cele peste 20 de milioane de posturi pierdute în urma blocajelor din această primăvară.

Dar aproape 11 milioane de oameni rămân fără muncă, în timp ce mai mult de şapte milioane alţii şi-ar dori un loc de muncă, dar au renunţat să mai caute sau sunt indisponibili din alte motive, a declarat Departamentul Muncii.

Pierderile i-au lovit cel mai greu pe cei cu salarii mici şi lucrătorii din minorităţi. Departamentul Muncii a declarat că SUA a câştigat mai multe locuri de muncă în octombrie şi noiembrie decât se estimase anterior.

Raportul vine în timp ce şi alte date arată că încrederea şi cheltuielile consumatorilor au slăbit, chiar dacă aprobările de vaccinuri aduc speranţa că viaţa va începe să revină la normal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici