SUA: Un fost trader de la banca Goldman Sachs este acuzat că a ascuns un "pariu" de 8,3 MILIARDE dolari

Un fost trader de mărfuri de la banca Goldman Sachs este acuzat de autorităţile americane de reglementare că a ascuns un "pariu" de 8,3 miliarde de dolari, care a cauzat instituţiei financiare pierderi de 118 milioane de dolari.

304 afișări
Imaginea articolului SUA: Un fost trader de la banca Goldman Sachs este acuzat că a ascuns un "pariu" de 8,3 MILIARDE dolari

SUA: Un fost trader de la banca Goldman Sachs este acuzat că a ascuns un "pariu" de 8,3 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Traderul Matthew Marshall Taylor a "inventat" în 2007 mai multe tranzacţii pentru a obstrucţiona controalele interne ale Goldman Sachs şi a-şi ascunde pariul de 8,3 miliarde de dolari pe bursa de mărfuri de la Chicago, cea mai mare din lume, precum şi eventualele câştiguri sau pierderi care aveau să urmeze, potrivit unei plângeri depusă joi de autoritatea de reglementare a pieţelor de mărfuri şi de contracte futures din SUA, transmite Bloomberg.

Taylor a reuşit să mascheze riscurile pe care şi le asumase prin ocolirea sistemelor interne automate de tranzacţionare şi introducerea manuală de tranzacţii "inventate".

Goldman Sachs nu a fost identificată ca parte în proces, însă în plângere se precizează că fraudele sunt din perioada în care Taylor a lucrat la bancă.

"Matt Taylor a răspuns prin afirmaţii false la întrebările noastre referitoare la nereguli pe care le-am depistat în timpul şedinţei de tranzacţionare din 14 decembrie 2007. Şi-a recunoscut faptele după închiderea pieţei şi a fost suspendat imediat şi la scurt timp concediat", a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs Michael DuVally.

El a precizat că incidentul nu a afectat fondurile clienţilor Goldman Sachs, iar banca şi-a consolidat ulterior controalele interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici