SUA vor avea în perioada 3-31 august cheltuieli de 307 mld. dolari şi venituri de 172 mld. dolari

Statele Unite vor avea, în perioada 3 august-31 august, cheltuieli de 307 miliarde de dolari, la venituri estimate de doar 172 miliarde de dolari, riscând ca Trezoreria să nu mai poată împrumuta bani, de miercuri, decât pentru rostogolirea obligaţiunilor.

317 afișări
Imaginea articolului SUA vor avea în perioada 3-31 august cheltuieli de 307 mld. dolari şi venituri de 172 mld. dolari

SUA vor avea în perioada 3-31 august cheltuieli de 307 mld. dolari şi venituri de 172 mld. dolari (Imagine: Shutterstock)

Cheltuielile nu includ maturităţi de aproape 500 de miliarde de dolari la obligaţiuni. Trezoreria va trebui, probabil, să reducă valoarea licitaţiilor de vânzare de noi titluri, întrucât, dacă plafonul de îndatorare nu va fi majorat, statul nu va mai putea împrumuta decât în limita valorii datoriei care ajunge la scadenţă.

Trezoreria SUA a atins limita maximă de îndatorare, de 14.300 de miliarde de dolari, la 16 mai, când au fost activate "măsuri extraordinare" care permit statului să împrumute încă 232 miliarde de dolari. Autorităţile americane estimează că până marţi va fi epuizat şi acest plafon suplimentar.

Pentru întreaga lună august, cheltuielile statului se ridică la 363 miliarde de dolari, iar veniturile ajung la 203 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al Centrului de Politici Echidistante din Washington.

Cheltuielile programate doar pentru 3 august sunt de 32 miliarde de dolari, incluzând 23 de miliarde de dolari pentru asigurări sociale. Un al doilea prag important pentru cheltuieli vine la 15 august. La această dată, Trezoreria trebuie să achite 41 de miliarde de dolari, din care 29 miliarde de dolari pentru dobânzi.

În restul zilelor lucrătoare, plăţile variază între 9 şi 19 miliarde de dolari.

Totodată, Trezoreria trebuie să rostogolească în august obligaţiuni de 500 de miliarde de dolari, care ajung la maturitate. La scadenţă, Trezoreria trebuie să achite principalul şi dobânda obligaţiunilor. În mod normal, acest lucru se făcea printr-o nouă emisiune, notează studiul.

Dacă statul va trece la o prioritizare a plăţilor, operaţiunile de acest fel ar putea deveni mai dificile. Astfel, dobânzile la care SUA s-ar împrumuta ar creşte şi ar putea chiar să apară situaţii în care nu există suficientă cerere.

Trezoreria are de rostogolit obligaţiuni în valoare de 12 miliarde de dolari chiar pe 2 august, iar pe 4 august urmează scadenţe de 91 miliarde de dolari, respectiv de 93 miliarde de dolari pe 11 august. În continuare, pe 15 şi 18 august, statul trebuie să achite obligaţiuni de 27 şi 87 miliarde de dolari.

Vârful pentru luna august în privinţa rostogolirii de obligaţiuni este programat pentru 25 august, de 106 miliarde de dolari, iar ultima plată, de 61 de miliarde de dolari, ar trebui să aibă loc pe 31 august.

În total, valoarea obligaţiunilor SUA care trebuie rostogolite în august se ridică la 476,5 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici