Subvenţie pentru consumatorii casnici. Virgil Popescu: „Statul va compensa energia electrică cu 18 bani/kWh şi 25% din factura de gaz”

Consumatorii casnici vor primi o subvenţie de 18 bani/kWh la factura de energie electrică, iar factura de gaz va fi compensată în proporţie de 25%, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern ministrul Energiei Virgil Popescu.

7658 afișări
Imaginea articolului Subvenţie pentru consumatorii casnici. Virgil Popescu: „Statul va compensa energia electrică cu 18 bani/kWh şi 25% din factura de gaz”

Subvenţie pentru consumatorii casnici. Virgil Popescu: „Statul va compensa energia electrică cu 18 bani/kWh şi 25% din factura de gaz”

În cazul energiei electrice, subvenţia se adresează celor ce consumă lunar între 30 şi 200 kWh, a precizat ministrul.

Beneficiari vor fi peste 5 milioane de gospodării în cazul energiei electrice şi 3,6 milioane de gospodării în cazul gazelor naturale.

Ministrul a spus că oamenii nu vor trebui să facă nimic, pentru că furnizorii vor face demersurile necesare, prin intermediul administraţiilor fiscale, pentru a primii banii de la Guvern.

Popescu a anunţat că în prezent depozitele de gaze naturale pentru stocurile de iarnă sunt la 70% din capacitate, la fel ca anul trecut.

Guvernul a avut, miercuri, o discuţie despre preţurile la electricitate şi gaze. „Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare”, a spus prim-ministrul. Printre variantele anunţate de premier se număra şi plafonarea preţurilor la gaze. 

Totuşi, Ministrul Energiei spune că nu este de acord cu plafonarea preţurilor la energie sau gaze pentru că acest lucru duce la scăderea investiţiilor. 

În acest moment, totul este la nivel de discuţie, nu există niciun document oficial. Discuţiile urmează să fie reluate săptămâna viitoare.

„Toate măsurile vor fi implementate din noiembrie”, a dat asigurări Virgil Popescu.

CITEŞTE ŞI: Guvernul ia în calcul plafonarea preţului la gaze. Florin Cîţu: „Este important să nu afectăm prea mult piaţa”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici