Suma obţinută de grupul chinez Alibaba la listarea pe bursa americană ajunge la 25 de miliarde de dolari

Suma obţinută de grupul chinez de comerţ electronic Alibaba la listarea pe bursa din New York a ajuns la un nou record de 25 de miliarde de dolari, după ce bancherii au folosit opţiunea de creştere cu 15% a tranzacţiei, pe fondul cererii mari, potrivit surselor Bloomberg.

247 afișări
Imaginea articolului Suma obţinută de grupul chinez Alibaba la listarea pe bursa americană ajunge la 25 de miliarde de dolari

Suma obţinută de grupul chinez Alibaba la listarea pe bursa americană ajunge la 25 de miliarde de dolari (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania chineză a ales să vândă mai multe acţiuni, în urma interesului mare manifestat de investitori la listarea pe bursa americană.

Instituţii financiare importante la nivel global, precum Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley sau Citigroup, au intermediat tranzacţia.

Alibaba a fost listată pe bursa din New York vineri, acţiunile grupului crescând cu 38%, cel mai mare avans obţinut vreodată de o companie de peste 10 miliarde de dolari în prima şedinţă de tranzacţionare, potrivit Bloomberg.

"Aşteptările pentru această companie sunt la un nivel foarte înalt. Se pare că piaţa foloseşte Alibaba ca reprezentant pentru macroeconomie şi economia de consum", a declarat Li Muzhi, analist la Arete Research Service din Hong Kong.

Alibaba deţinea de vineri recordul pentru cea mai mare sumă obţinută vreodată la o listare a unei companii pe bursa americană, depăşind Visa, care, la listarea din 2008, a vândut acţiuni în valoare totală de 19,7 miliarde de dolari.

Alibaba a reuşit să doboare acest record pentru că a atras investitori mari de pe piaţă, vânzând acţiunile către numai 25 de fonduri de investiţii, potrivit surselor Bloomberg.

Titlurile Alibaba se tranzacţionau vineri la 97,2 dolari pe unitate, faţă de preţul de listare de 68 de dolari pe unitate. La acest preţ, capitalizarea grupului este de 227,9 de miliarde de dolari, depăşind Facebook.

Alibaba domină piaţa comerţului online în China şi depăşeşte companiile similare din SUA în privinţa valorii tranzacţiilor pe care le intermediază. În 2013, valoarea totală a tranzacţiilor derulate în China prin intermediul site-urilor companiei a ajuns la 248 miliarde de dolari, potrivit documentelor pentru oferta publică iniţială, publicate în luna mai. Suma este de trei ori mai mare faţă de eBay şi dublă comparativ cu Amazon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici