Surprize în pandemie. Industria acoperişurilor, profitabilă în criză

  • Jucătorii din piaţa acoperişurilor se aşteaptă la un 2021 bun, scrie Ziarul Financiar
  • Pentru anul acesta, jucătorii din piaţă estimează o uşoară creştere de 5%
  • Cererile de produse mai scumpe, premium vor deveni tot mai mari, potrivit ZF
  • Piaţa acoperişurilor valorează circa 250 mil.euro
246 afișări
Imaginea articolului Surprize în pandemie. Industria acoperişurilor, profitabilă în criză

O industrie profitabilă în criză, la care poate nici nu te gândeai: piaţa acoperişurilor. O piaţă care are premise de creştere în 2021, spun jucătorii din domeniu, potrivit Ziarului Financiar, şi care este evaluată la circa 250 milioane de euro. Cererile de produse mai scumpe, premium, vor fi tot mai mari. Iar mediul rural poate fi o componentă importantă în dezvoltarea pieţei de acoperişuri, spun jucătorii din piaţă.

Camelia Popescu este manager la producătorul de materiale de construcţii Lindab România. Spune că la început de an se observă o creştere de preţ la materiile prime pe care le folosesc jucătorii din piaţă. Aşa că vei plăti în funcţie de ce materiale îţi doreşti pentru acoperiş.

„În general clienţii, şi din experienţa pe care o avem, îşi schimbă acoperişul sau cumpără un acoperiş cam o dată în viaţă. În piaţă, în funcţie de complexitatea acoperişului, poţi să pleci de la 2000 de euro şi poţi să ajungi la oricât în funcţie de cât este casa ta, ce tip de materiale îţi doreşti”, spune ea.

Piaţa de învelitori pentru clădiri (SURSA: Ziarul Financiar) 

  • 2019 - 237 milioane de euro, +10% faţă de 2018
  • 2009 – 125,9 milioane de euro
  • 2009-2019: +88%

Din totalul pieţei:

  • Acoperişurile metalice: 159 mil. euro în 2019
  • Ţigle metalice: 40 mil. euro în 2019

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici