Swatch cumpără firma de bijuterii Harry Winston, imortalizată de Marilyn Monroe

Swatch, cel mai mare producător de ceasuri la nivel mondial, a convenit preluarea pentru 1 miliard de dolari a diviziei de bijuterii a companiei Harry Winston, imortalizată de Marilyn Monroe în cântecul "Diamonds are a Girl's Best Friend" din celebrul film "Gentlemen Prefer Blondes".

353 afișări
Imaginea articolului Swatch cumpără firma de bijuterii Harry Winston, imortalizată de Marilyn Monroe

Marilyn Monroe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preluarea nu include şi operaţiunile extractive de diamante ale Harry Winston Diamond, relatează Bloomberg.

"Harry Winston, tell me all about it!", a cântat Marilyn Monroe în Diamonds are a Girl's Best Friend, aceasta fiind considerată performanţa sa de aur, care a făcut celebră şi firma de bijuterii. Imbrăcată intr-o rochie roz, interpretând melodia Diamonds Are a Girl's Best Friend, actriţa realizează o imagine de neuitat care a fost preluată de-a lungul vremii de Madonna, Kylie Minogue, Nicole Kidman sau Christina Aguilera.

Swatch va plăti 750 de milioane de dolari pentru Harry Winston, care are 535 de angajaţi, şi va prelua şi datorii de 250 milioane de dolari.

Este prima mare preluare făcută de Swatch în ultimii ani, care va ajuta compania elveţiană să concureze mai eficient brandul Cartier deţinut de Cie. Financiere Richemont pe piaţa bijuteriilor de lux şi a ceasurilor decorate cu pietre preţioase.

"Swatch a dus întotdeauna lipsa unui brand de ceasuri-bijuterii, iar Harry Winston se încadrează în mod sigur în această categorie", a declarat Rene Weber, analist la Bank Vontobel în Zurich.

Acţiunile Swatch au crescut cu până la 4,8% în urma informaţiei, la 516 franci elveţieni pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici