Tabără crede că l-ar fi făcut invidios pe Ceauşescu pentru producţia mare de grâu la hectar

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, crede că Nicolae Ceauşescu ar "muri de invidie" dacă ar vedea producţia actuală de cereale la hectar, ajunsă la o valoare record, atinsă doar pe hârtie înainte de anul 1989.

88 afișări
Imaginea articolului Tabără crede că l-ar fi făcut invidios pe Ceauşescu pentru producţia mare de grâu la hectar

Tabără crede că l-ar fi făcut invidios pe Ceauşescu pentru producţia mare de grâu la hectar (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Cred că ar muri Ceauşescu să vadă că în România se realizează acum producţii de 7 tone de grâu la hectar", a spus Tabără, la un seminar organizat de MEDIAFAX.

El a spus că două soiuri româneşti de grâu au realizat recorduri privind producţia pe hectar.

"Aceste două soiuri au avut o producţie medie de 7 tone la hectar. Media! Înainte de 1989 ştiţi să se minţea că avem producţii de 6 tone sau de 8 tone de grâu la hectar. Acum sunt în realitate, au o calitate impecabilă şi pot face faţă oriunde în lume", a apreciat ministrul.

Per ansamblu însă media naţională a producţiei de grâu este mult sub cea realizată de cele două soiuri şi reprezintă doar jumătate din raportările de dinante de anul 1989.

Tabără a anunţat miercuri că estimează pentru anul în curs o producţie de grâu de 6 milioane de tone, în creştere cu 7% faţă de anul trecut.

"În acest an se vor cultiva cu grâu în România circa 1,8 milioane de hectare", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Din aceste date reiese că media producţiei de grâu la nivel naţional este de 3,3 tone la hectar, de două ori mai puţin decât se raporta înainte de 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici