Tabără: Ţări precum Iordania sau Tunisia vor să importe ulei din România

România are oferte de import de ulei şi produse oleaginoase din mai multe ţări, printre care Iordania şi Tunisia, fiecare dintre acestea solicitând zeci de mii de tone de ulei, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

32 afișări
Imaginea articolului Tabără: Ţări precum Iordania sau Tunisia vor să importe ulei din România

Tabără: Ţări precum Iordania sau Tunisia vor să importe ulei din România (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Avem oferte foarte bune de colaborare pe termen lung pe anumite sectoare, de pildã producţia de oleaginoase, fie că e vorba de materie primă, fie că e vorba de ulei. Sunt oferte venite din străinătate. Sunt firme mari sau ofertele vin chiar în numele oficialităţilor unor ţări, cum este cazul Iordaniei sau Tunisiei. Sunt şi firme italiene interesate", a spus Tabără.

Ministerul Agriculturii va încerca să-i pună în legătură pe cei care solicită uleiul cu firmele româneşti care oferă contracte pe termen lung.

"Acum se pregăteşte chiar o misiune economică care va merge în Iordania. Se vorbeste de zeci de mii de tone pe care această ţară ar dori să le importe din România", a spus ministrul Agriculturii.

El a afirmat că preţul uleiului brut de floarea soarelui se situează în jurul valorii de 350 de euro pe tonă.

"Noi suntem în legătură cu marile asociaţii de producători şi le vom spune că au venit aceste oferte", a încheiat ministrul.

Anul trecut, preţul uleiului vândut pe piaţa internă a crescut cu 21%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici