Tampiza, Lukoil: Românul mai bine nu mănâncă decât să nu meargă cu maşina

”Consumul de carburanţi este azi în România de 290 de litri pe an pe cap de locuitor, pe când în Europa Centrală este de 550 de litri. Deci există potenţial de creştere destul de mare”, spune preşedintele Lukoil România, Constantin Tampiza.

46 afișări
Imaginea articolului Tampiza, Lukoil: Românul mai bine nu mănâncă decât să nu meargă cu maşina

Tampiza, Lukoil: Românul mai bine nu mănâncă decât să nu meargă cu maşina (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Vânzările Lukoil au scăzut în primele şase luni cu 5-6%, iar marja la vânzări a scăzut la 30-40%, mai ales în ultimele luni. Pentru restul anului, Constantin Tampiza este destul de pesimist şi crede că vânzările vor rămâne în continuare pe un trend negativ: "Despre evoluţia dolarului şi a barilului de petrol nu mai poate face nimeni nicio estimare cu care să se apropie de realitate, dar noi avem un singur noroc: că românul mai bine nu mănâncă decât să nu meargă cu maşina".

Tampiza îşi întăreşte teoria explicând că scăderea vânzărilor din acest an s-a produs în special pe fondul reducerii activităţii din şantierele industriale şi a industriei transporturilor, pe când consumul casnic de carburanţi s-a menţinut cam în aceiaşi parametri.


Citiţi mai multe despre cum va evolua piaţa de carburanţi din România şi despre planurile de viitor ale lui Constantin Tampiza pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici