Tănăsescu: România nu mai poate să consume prin îndatorare externă

România nu mai poate continua să consume prin îndatorare externă, pentru că va ajunge să aibă aceleaşi probleme şi în anii următori, ci trebuie să încerce să adapteze produsele şi serviciile locale la ce vor oamenii, a declarat joi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

23 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: România nu mai poate să consume prin îndatorare externă

Tănăsescu: România nu mai poate să consume prin îndatorare externă (Imagine: Mediafax Foto)

"Trebuie să înţelegem că nu mai putem să consumăm prin îndatorare externă, pentru că vom ajunge la aceleaşi probleme în anii următori. Atâta timp cât consumatorii caută servicii şi produse de calitate şi nu le vor găsi pe piaţa românească acestea vor fi aduse de afară. Dacă nu învăţăm că trebuie să adaptăm produsele şi serviciile la ce vor oamenii, atunci criza a trecut degeaba peste noi", a spus Tănăsescu la un seminar pe teme economice.

El a dat ca exemplu produsele agricole, subliniind că aproximativ 70% din ce mâncăm vine din străinătate.

"Din acest motiv, transformarea agriculturii astfel încât să aducă bani la PIB ar trebui să fie dezideratul principal pentru anii viitori", a explicat Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici