Tănăsescu: România trebuie să regândească sistemul asistenţei sociale

România trebuie să regândească sistemul asistenţei sociale, unde se înregistrează o mare risipă de bani şi nu există o perspectivă a efectelor acestor cheltuieli, a declarat, joi, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

51 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: România trebuie să regândească sistemul asistenţei sociale

Tănăsescu: România trebuie să regândească sistemul asistenţei sociale (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Se va începe o regândire a sistemului de asistenţă socială, pentru că reprezintă bani foarte mulţi şi nu există o comensurare a efectelor cheltuirii acestor bani. În momentul de faţă asistenţă socială asigură şi Ministerul Transporturilor şi Ministerul Economiei şi cel al Muncii. Niciodată nu ştim dacă banii au fost folosiţi cum trebuie, şi dacă au efecte", a spus Tănăsescu la un seminar pe teme economice.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, declara la audierea din Parlament pentru preluarea funcţiei, că sistemul de asistenţă socială trebuie modificat, fiind o zonă în care se risipesc bani, deşi unele persoane sunt insuficient asistate.

"La alocaţiile sociale trebuie să ne schimbăm percepţia. Este o zonă în care se risipesc mulţi bani. Sunt unii cetăţeni insuficient asistaţi, iar alţii excesiv, care nu trebuie asistaţi. Cred că sistemul de asistare trebuie schimbat", a declarat Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici