Tanja Blatnik, CEO Euroins: Identificăm toate mijloacele legale pentru a contesta decizia ASF

ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA, afirmă Tanja Blatnik, CEO Euroins: „În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie”.

213 afișări
Imaginea articolului Tanja Blatnik, CEO Euroins: Identificăm toate mijloacele legale pentru a contesta decizia ASF

Tanja Blatnik, CEO Euroins: Identificăm toate mijloacele legale pentru a contesta decizia ASF

„Euroins România este surprinsă de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români. Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA. Aceste audituri se vor încheia la sfârşitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deşi a fost informată în detaliu. În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie şi, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienţilor noştri şi a asigura stabilitatea financiară a pieţei”, transmite Tanja Blatnik, CEO Euroins.

Potrivit sursei citate, Autoritatea de Supraveghere Financiară „nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislaţiei româneşti şi europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie”.

„Autoritatea de reglementare, fără a ţine cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali. În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi, relaţiile excelente cu partenerii, interesele clienţilor, precum şi investiţiile acţionarilor noştri şi, în cele din urmă, stabilitatea pieţei financiare”, încheie Blatnik.

ASF a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA ca administrator interimar al societăţii.

„Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea FGA ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici