Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

În Filipine, preţul cepei a crescut atât de mult încât acum costă mai mult decât carnea de pui sau de vită.

7882 afișări
Imaginea articolului Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

Ţara în care ceapa a devenit un lux: un kilogram costă dublu faţă de un pui întreg

La filipinezi, tradiţia de a găti cu usturoi şi cu ceapă datează de pe vremea colonizării spaniole.

Dar, de aproape o lună, ceapa a devenit o legumă de lux pentru locuitorii acestei ţări.

Din cauza creşterii preţurilor, autorităţile ţării au confiscat şi transporturi ilegale de ceapă, precum cele venite din China.

Filipinezii au criticat guvernul, pe reţelele de socializare, pentru această situaţie aproape neverosimilă.

Un kilogram de ceapă costă peste 11 dolari, în timp ce un pui întreg poate fi achiziţionat doar cu 4 dolari.

O situaţie greu de suportat pentru populaţie, în condiţiile în care salariul mediu zilnic este de 9 dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici