Ţara în care numărul falimentelor a crescut cu 70% de la startul pandemiei de coronavirus. Previziunile sunt sumbre pentru 1.1 milioane oameni

  • Cererile de declarare a falimentului au crescut în Rusia cu aproape 70% în decurs de trei luni
  • Economiştii estimează că încă un milion de ruşi ar putea rămâne în urmă cu ratele la bănci şi creditele ipotecare
  • Ei mai spun că sporirea numărului cererilor de faliment vine şi pe fondul unor modificări legislative
13485 afișări
Imaginea articolului Ţara în care numărul falimentelor a crescut cu 70% de la startul pandemiei de coronavirus. Previziunile sunt sumbre pentru 1.1 milioane oameni

Ţara în care numărul falimentelor a crescut cu 70% de la startul pandemiei de coronavirus. Previziunile sunt sumbre pentru 1.1 milioane oameni

Numărul cererilor de intrare în faliment a crescut cu 68% în Rusia în primele 3 luni ale lui 2020. Economiştii estimează că trendul va continua pe fondul pandemiei de coronavirus, iar 1.1 milioane de ruşi riscă să intre în incapacitatea de a-şi achita ratele ori creditele ipotecare, scrie Moscow Times.
 
Potrivit sursei citate, creşterea uriaşă a cererilor de faliment a venit şi pe fondul unei modificări legislative care a uşurat acest proces. Practic, a simplificat procedurile pentru cererea de intrare în faliment al firmelor, iar datornicii au fost obligaţi să tragă obloanele.
 
"Criza curentă, în contrast cu anul 2015, a fost cauzată de un număr de factori - volatilitatea rublei şi pandemia de coronavirus. Aceşti factori au dus la creşterea riscului ca salariile să întârzie ori ca acestea să fie chiar reduse", a explicat un avocat specializat, Vladimir Yefremov, pentru Moscow Times.
 
Recent, guvernul rus a introdus o restricţie temporară, de 6 luni, asupra cererilor de intrare în faliment, ca măsură în lupta cu criza provocată de pandemia de coronavirus.
 
69.000 de firme din Rusia au intrat în faliment în 2019, cu 58% mai mult decât în anul anterior, notează Moscow Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici