Ţările din cadrul BRICS au lansat un echivalent al FMI cu un capital de 100 de miliarde de dolari

Băncile centrale ale ţărilor emergente din cadrul BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - au semnat marţi un acord de sprijin mutual ce prevede crearea unui fond comun de rezervă, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

2538 afișări
Imaginea articolului Ţările din cadrul BRICS au lansat un echivalent al FMI cu un capital de 100 de miliarde de dolari

Ţările din cadrul BRICS au lansat un echivalent al FMI cu un capital de 100 de miliarde de dolari (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Potrivit acordului, fondul comun este în valoare de 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro). Acest fond este perceput drept o soluţie alternativă la instituţiile financiare internaţionale - FMI şi Banca Centrală - dominate de către Statele Unite.

"Crearea unui astfel de mecanism de securitate are ca obiectiv menţinerea stabilităţii financiare a ţărilor membre" BRICS, se arată într-un comunicat de presă.

China va contribui la fond cu 41 de miliarde de dolari, Rusia, India şi Brazilia cu 18 miliarde de dolari fiecare, în timp ce Africa de Sud va aloca cinci miliarde de dolari.

Ţările membre BRICS reprezintă 40% din populaţia mondială şi 1/5 din PIB-ul planetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici