​Ţările din G-20 ameninţă paradisurile fiscale după scandalul Panama Papers

Un grup de 20 de economii au ameninţat că vor penalizeze paradisurile fiscale care nu oferă informaţii despre clienţii săi, în urma scandalului de evaziune fiscală Panama Papers, scrie Bloomberg.

2637 afișări
Imaginea articolului ​Ţările din G-20 ameninţă paradisurile fiscale după scandalul Panama Papers

Ţările din G-20 ameninţă paradisurile fiscale după scandalul Panama Papers (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Grupul G-20 va lua în considerare adoptarea de măsuri defensive împotriva centrelor financiare şi jurisdicţiilor care nu se conformează unui standard internaţional de schimb de informaţii despre conturile posesorilor.

Grupul spune că va lucra împreună cu OECD pentru a veni cu nişte criterii pentru indentificarea ”juristidicţiilor” non-cooperante până în iulie, ceea ce va duce la transparentizarea entităţilor fiscal, lucru essential pentru sistemul financiar international.

Scurgerea de informaţii din paradisul offshore de luna trecută, scandal numit Panama Papers, a expus miliarde de dolari ascunşi în paradise fiscal în jurul lumii şi a pornit un val de demisii şi anchete.

”Noi primim cu braţele deschise un astfel de cadru multilateral de impunere a legii în sistemul financiar global. Fără o ”nuia” nu putem face lucrurile să meargă. Avem nevoie de un mecanism de reglementare şi de impunere, pentru a încuraja ţările să se conformeze standardelor internaţionale. Este un pas înainte”, a declarat Clark Gascoigne, director adjunct al Coaliţiei pentru Transparenţa Fiscală şi Responsabilitate Corporatistă.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici