Tarom a semnat contractul pentru achiziţia celor nouă aeronave noi de tip ATR 72-600

Managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziţia unui număr de nouă avioane ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale interne şi externe şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă, anunţă Ministerul Transporturilor.

340 afișări
Imaginea articolului Tarom a semnat contractul pentru achiziţia celor nouă aeronave noi de tip ATR 72-600

Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziţia unui număr de nouă avioane noi - ATR 72-600

Primele 4 avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

Având în vedere experienţă de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanţa va fi asigurată de către personalul Direcţiei Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor şi a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate de către fabricant.

"Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe "turbulenţe", compania naţională Tarom începe să îşi revină. De la prima mea discuţie cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenţie să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate "robinetele" prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiţi pentru investiţii. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Din calitatea mea de ministru au toată susţinerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă şi rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin şi care va continua. Toţi cei implicaţi în activitatea Tarom trebuie să ştie că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo şi voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare", a declarat ministrul Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici