Tarom schimbă de la 1 iulie sistemul de acceptare a bagajelor de cală

Tarom schimbă de la 1 iulie sistemul de acceptare a bagajelor de cală, de la cel bazat pe greutate la cel bazat pe piesă, astfel că pasagerii care călătoresc la clasa economic vor plăti un tarif de cinci ori mai mic pentru excedentul bagajului de cală, a anunţat, miercuri, operatorul aerian.

90 afișări
Imaginea articolului Tarom schimbă de la 1 iulie sistemul de acceptare a bagajelor de cală

Tarom schimbă de la 1 iulie sistemul de acceptare a bagajelor de cală (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax foto)

"Pasagerii Business pot transporta gratuit trei piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesă standard. Pasagerii Flying Blue care deţin carduri Elite sau Elite Plus pot transporta gratuit între două şi patru piese de bagaj, în funcţie de clasa de călătorie", se arată într-un comunicat Tarom remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Modificarea va fi operată doar pe zborurile operate cu aeronavele proprii.

O piesă standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri.

Actualul sistem prevede un tarif fix de 50 de euro pentru a doua piesă de bagaj de cală în greutate de cel mult 23 de kilograme, în timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 la 12 euro pe kilogram.

Pasagerii înscrişi în programul de fidelizare Flying Blue, la care Tarom a aderat din data de 5 iunie 2010, care deţin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit încă o piesă standard de bagaj de cală, suplimentar faţă de cele menţionate anterior.

Numărul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru, în cazul pasagerilor care călătoresc la clasa Business, în timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboară la clasa Economic, le este acceptat transportul gratuit a două piese de bagaj.

Noul sistem aduce şi alte facilităţi pasagerilor, respectiv copii cu vârste de până la doi ani neîmpliniţi, care nu ocupă loc în avion, au dreptul la transportul unei piese de bagaj de cală de cel mult 10 kilograme, cu o sumă maximă admisă a dimensiunilor (lungime+lăţime+înălţime) de 115 centimetri şi al unui cărucior pliabil.

Totodată, persoanele cu mobilitate redusă au dreptul la transportul gratuit al scaunului cu rotile, iar animalele de companie ale acestora sunt acceptate gratuit la transport, cu înştiinţarea prealabilă a companiei.

"Pasagerii care doresc să transporte mai multe piese de bagaj de cală decât norma acceptată gratuit sunt rugaţi să contacteze oricare dintre agenţiile Tarom, cu cel puţin trei zile lucrătoare înainte de plecare, pentru a beneficia de posibilitatea obţinerii de tarife preferenţiale, acordate pentru transportul unui număr mai mare de piese de bagaj", se precizează în comunicat.

Noul sistem nu aduce schimbări în politica de acceptare a bagajelor de cabină, astfel că fiecare călător are dreptul să transporte, gratuit, în cabina de pasageri o piesă de bagaj de mână (cu o sumă maximă a dimensiunilor de 115 centimetri şi o greutate maximă de 10 kilograme) şi un obiect personal, cum ar fi geantă, servietă sau laptop.

Tarom operează către 54 de destinaţii în sezonul de vară 2010, acoperind ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici