Tata Motors va produce Jaguar şi Land Rover în Austria, într-un parteneriat cu Magna Steyr

Compania indiană Tata Motors a încheiat un contract cu firma austriacă de automobile Magna Steyr prin care mărcile britanice Jaguar şi Land Rover vor fi fabricate şi în Graz (Austria), informează financialexpress.com.

292 afișări
Imaginea articolului Tata Motors va produce Jaguar şi Land Rover în Austria, într-un parteneriat cu Magna Steyr

Tata Motors va produce Jaguar şi Land Rover în Austria, într-un parteneriat cu Magna Steyr

Acordul face parte din strategia Tata Motors de majorare a producţiei.

"Marea Britanie va rămâne centrul nostru de design, inginerie şi producţie. Parteneriatele de acest fel vor completa operaţiunile din Marea Britanie. Această zi marchează un alt pas important în construirea unei amprente globale. Acordul ne va permite să ne extindem gama de modele", a declarat Ralf Speth, preşedintele Jaguar Land Rover (JLR).

În ultimii cinci ani, vânzările companiei britanice au crescut de peste două ori, până la 4,642 de milioane de automobile, în timp ce numărul angajaţilor s-a dublat şi el la peste 35.000. Investiţiille s-au cifrat la peste 10 miliarde de lire sterline, banii fiind folosiţi pentru crearea de noi modele şi cheltuieli de capital.

De asemenea, compania a investit şi în liniile de ansamblare de la fabricile din Castle Bromwich, Halewood şi Solihull, care să faciliteze producţia celor 10 modele noi, printre care Jaguar XE, Jaguar F-TYPE, Range Rover Evoque şi Land Rover Discovery Sport.

JLR şi-a extins producţia în străinătate, după ce a inaugurat o fabrică de tip joint venture în China, iar o altă unitate, de această dată în Brazilia, se află în faza de construcţie.

Tata Motors a achiziţionat JLR, care se confrunta cu probleme mari, în 2008, de la compania americană Ford, iar de atunci a îmbunătăţit vânzările la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici