Tata Steel şi Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii, după mai mult de un an de negocieri

Compania siderurgică indiană Tata Steel şi concernul industrial german Thyssenkrupp au ajuns la un accord asupra fuziunii, după mai bine de un an de negocieri, relatează sâmbătă BBC.

597 afișări
Imaginea articolului Tata Steel şi Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii, după mai mult de un an de negocieri

Tata Steel şi Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii, după mai mult de un an de negocieri

În urma acordului dintre cele două entităţi, fabricile deţinute de compania siderurgică indiană Tata Steel din Marea Britanie se vor îmbina într-o afacere paneuropeană cu vânzări anuale de aproximativ 13 miliarde de lire sterline. Aranjamentul include şi cele mai mari fabrici de oţel din Marea Britanie, de la Port Talbot din Ţara Galilor, care au aproxiativ 4.000 de angajaţi.

Tata Steel a declarat că „ambiţia” companiei nu va duce la concedieri în Marea Britanie, ca parte a asocierii în participaţiune.

Consiliul de supraveghere al concernului industrial german Thyssenkrupp şi-a dat vineri acordul în privinţa fuziunii, cele două companii aflându-se în negocieri de peste un an.

Grupul anticipează că joint venture-ul va aduce economii de costuri între 350 şi 440 de milioane de lire pe an.

Compania indiană Tata Steel şi cea germană Thyssenkrupp au început în septembrie 2017 demersurile pentru fuziunea operaţiunilor lor europene din domeniul metalurgic, în urma căreia va apărea a doua cea mai mare companie din domeniu, după ArcelorMittal. Companiile au semnat atunci un memorandum de înţelegere care vizează un joint-venture în care cele două companii vor avea participaţii egale.

Heinrich Hiesinger, CEO ThyssenKrupp, a precizat într-un comunicat transmis anul trecut că decizia fuziunii a fost luată din cauza presiunii în creştere a importurilor şi a supracapacităţilor de producţie din industrie.

Noua companie, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va furniza în jur de 21 de milioane de tone de produse plate anual, va avea venituri de 15 miliarde de euro şi 48.000 de angajaţi în 34 de unităţi de producţie. Compania va avea sediul în Olanda, la Amsterdam, iar tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici