Video Taxă de solidaritate, obligatorie pentru românii cu salarii de peste 3.200 de lei. Soluţia propusă de Academia Română

  • Un institut al Academiei Române propus un ajutor pentru bugetul statului: taxa de solidaritate
  • Măsura s-ar aplica doar pentru românii cu salarii sau alte încasări lunare de peste 3.200 de lei
  • În 2019, peste 1,5 milioane de români aveau venituri de peste 3.200 de lei pe lună
99600 afișări

Dacă eşti antreprenor, manager sau angajat ştii că o mare parte din ceea ce produci se întoarce la stat sub formă de taxe şi impozite. Dar nu e suficient în perioadă de criză, arată un studiu realizat de cercetătorii Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române. Autorii studiului propun o taxă de solidaritate pentru toţi românii care au venituri de peste 3.200 de lei net pe lună.

„Pentru salariaţi o să fie foarte greu. Va încuraja nemunca. Pentru că taxa e undeva la 45% din salariu.  O astfel de taxă suplimentară, o să spună că statul ia mai mult, oricum lua zdravăn, dar acum când ia mai mult de 50% din munca mea nu mi se pare deloc normal. Mai bine nu mai muncesc” spune Adrian Benta, consultant fiscal.

Fie că sunt salariaţi, pensionari, patroni sau arendaşi, oamenii ar trebui să contribuie la bugetul statului. Măsura s-ar aplica pe o perioadă de câteva luni, până la maximum un an şi ar ajuta statul să colecteze mai mulţi bani necesari pentru măsurile anti-criză. În 2019, peste 1,5 milioane de angajaţi, adică mai mult de un sfert din totalul angajaţilor din România, aveau venituri nete mai mari de 3.200 de lei, potrivit Ministerului Muncii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici